T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu

Çemberimde Gül Oya Projesi

     'Çemberimde Gül Oya' adlı proje  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen 'e Twinning' projeleri kapsamında olup kaybolmaya yüz tutmuş  kültürel değerlerimizin tanıtılmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını hedefleyen bir  kültür projesidir.

      81 ilden 81 öğretmen ve okulun yer aldığı , öğrencilerin aktif olarak katıldığı bu e Twinning projesinde gelişen teknoloji ve değişen dünya ile birlikte unutulmaya başlanan gelenek-göreneklerimizin , örf ve adetlerimizin , el sanatlarımızın, mani ve türkülerimizin ve  tarihi eserlerimizin güzelliklerini kavratabilmek, yeniden canlandırabilmek ve bilinçli nesiller yetiştirebilmek temel amaçlar arasındadır.

      Kültürler arası kaynaşmayı baz alan ve her bir ilimizin ülkemizin bir mozaik taşı olarak düşünüldüğü Çemberimde Gül Oya adlı proje tüm illerimizin katılımı ile gerçekleşmiş ve 81 ilden de temsilci öğretmenlerin bulunduğu e Twinning portalında kayıtlı ortaklardan oluşmaktadır. Konya ilini temsilen okulumuz Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Hatice SOYSAL KAYA ve öğrencileri projeyi yürütmüşlerdir.

     Proje kapsamında bir eğitim öğretim yılı boyunca her ay önceden belirlenen etkinlik takvimine uygun çalışmalar yürütülerek oluşturulan ürünler eTwinning portalındaki Twinspace olarak adlandırılan tüm proje paydaşlarının etkileşim halinde oldukları alana yüklenmiş böylece öğrenciler belki de hiçbir zaman gidip görme şansı bulamayacakları yöreleri oralarda yaşayan insanlardan öğrenme fırsatı yakalamışlardır.

       Proje kapsamında öğrenciler projemiz  için logo ve afişler tasarlamış , kendi şehirlerini tanıtıcı videolar hazırlamış , yöresel yemeklerini , şehirlerine ait gezilip görülecek yerleri ve değerlerini anlatan sunumlar yapmış ve yörelerine ait halkoyunlarını sergileyerek illerini en güzel şekilde temsil etmişlerdir. Ayrıca yöremizin mani ve türküleri araştırılıp seslendirilmiş ve şehrimizde yaşatılan gelenek ve görenekleri diğer illerden ortaklarımızla paylaşılmıştır. Tüm bu yürütülen çalışmalar okul içerisinde pano oluşturularak okul genelinde farkındalık oluşması sağlanmıştır. Proje sonunda tüm ortaklar illerine ait veli işbirliğiyle hazırlanmış ve yöresinin izlerini taşıyan oyalı bir yazma ile öğrencilerin hazırladığı yöresel türkü,  yemek tarifi, mani , okul ve il tanıtım videosuna ait karekod etiketleri,  projeye katılan öğretmen ve öğrencilerin fotoğrafları ile o ile ait yöresel ürünler, magnet ve kartpostallardan oluşan bir kültür kutusu hazırlamışlardır. Tüm illerin hazırladığı materyaller bir araya getirilmiş ve ilden ile gezdirilerek proje ortağı okulların ev sahipliğinde sergilenmektedir.

     "Çemberimde Gül Oya" Konya sergisi, 07 Nisan 2017 Cuma günü Selçuklu Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulunda açılmıştır. Sergimiz hazırlanan program kapsamında sema gösterisi , Küçük Neyzenler grubu ney dinletisi, halk oyunları , Okul Müdürü Erdinç SARICA'nın açılış konuşması ve proje koordinatörü  Hatice SOYSAL KAYA'nın gerçekleştirdiği proje sunumu sonrasında ziyaretçilerin  beğeniye sunulmuştur.

       Konya Milletvekillerimiz Sn.Mustafa BALOĞLU, Sn.Uğur KALELİ ,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sn.Dündar POLATCAN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn.Turan KAYACILAR, Şube Müdürlerimiz Sn.Mehmet TURGUTLU, Sn.Şakir UÇAR,Sn.Okan TEKKALAN, okul müdürleri ile çok sayıda öğretmen  , veli ve öğrencinin ziyaret ettiği sergi geniş yankı uyandırmıştır.

10-04-201710-04-201710-04-201710-04-201710-04-201710-04-201710-04-201710-04-201710-04-201710-04-201707-03-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.03.2018 - Güncelleme: 21.05.2023 00:14 - Görüntülenme: 1427
  Beğen | 1  kişi beğendi